تندرستی و سلامتیدرمان های خانگی

پنج پرسش مهم در خصوص شوره سر که توسط کارشناسان معتبر پاسخ داده شده‌اند

مقدمه:

با نگاهی به پوسته‌های زائد سر، که معمولاً منجر به خارش می‌شوند و می‌توانند منجر به ریزش مو و خشکی پوست سر شوند، آغاز می‌کنیم. افزایش موارد شوره سر امروزه با توجه به شیوه زندگی پرمشغله و تغذیه نامناسب به یک دغدغه مهم تبدیل شده است. کارشناسان Lybrate شامل پزشکان و هومیوپات‌های مطرح، پاسخ‌هایی برای رایج‌ترین سوالات مربوط به علل و پیشگیری از شوره سر ارائه نموده‌اند.

دلایل اصلی بروز شوره سر چیست؟

عموماً شوره سر با بیماری‌های خاصی مانند عفونت‌های قارچی مالاسزیا، درماتیت سبورئیک، و پسوریازیس مرتبط است. عواملی چون تغییرات هورمونی، مشکلات مرتبط با قلب، کم‌خونی، اختلالات خودایمنی، استرس، عوامل ژنتیکی، و کمبودهای تغذیه‌ای نیز می‌توانند در ایجاد شوره سر دخیل باشند.

آیا شوره سر موجب ریزش مو می‌شود؟

به نظر می‌رسد که رابطه‌ای میان شوره سر و ریزش مو وجود دارد. شوره معمولاً خارش آور است و خاراندن سر می‌تواند به فولیکول‌های مو آسیب رسانده و موجب ریزش مو شود. خوشبختانه، درمان هر دو مشکل امکان‌پذیر و گاهی اوقات می‌توان با یک درمان هر دو را بهبود بخشید. مهم است که قبل از درمان ریزش مو، شوره سر نیز مد نظر قرار گیرد.

برای پیشگیری از شوره سر باید چه مواد غذایی را دریافت کرد؟

رژیم غذایی سالم شامل سبزیجات برگدار، آجیل، میوه‌های تازه و حبوبات است. تخم‌مرغ، که سرشار از پروتئین، روی، آهن، ویتامین B12 و اسیدهای چرب امگا ۳ است، به حفظ سلامت پوست سر کمک می‌کند. مصرف بیشتر ویتامینها به‌ویژه ویتامین B و یک رژیم غذایی پروتئینی ضروری م‌باشد. همچنین مصرف آب کافی و پرهیز از مواد غذایی تند، سرخ شده، سس‌ها و نوشیدنی‌های گازدار توصیه می‌شود.

چه راهکارهای طبیعی برای رهایی از شوره سر وجود دارد؟

بهداشت فردی از اهمیت ویژه‌ای برای خلاص شدن از شر شوره برخوردار است. برای شست‌وشوی موها استفاده از شامپو زیادتر از سه بار در هفته توصیه نمی‌شود. افزایش گردش خون در پوست سر و کاهش استرس نیز به پیشگیری از شوره کمک می‌کند. استفاده از درمان‌های خانگی مثل برگ چریش، شنبلیله و لیمو نیز مفید است.

چه جایگزین‌های بی‌خطری برای درمان شوره سر وجود دارد؟

استفاده از داروهای هومیوپاتی مانند ویتامین ۲۰۰ Arbor، فسفر ۳۰، Thuja 200، و روغن‌های مخلوط مانند نارگیل، آرنیکا کیو و عطر کوکلریا می‌تواند مفید باشد. همچنین مصرف شامپوها و روغن‌های حاوی روغن درخت چای، کتوکونازول و زینک پیریتیون یا شامپو ونوم بایوواللی پیشنهاد می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا

در خبرنامه ما عضو شوید.

آخرین مطالب و آموزش ها رو سریعتر از بقیه در ایمیلتان دریافت کنید.